Valtosca deseado syrah

15.10.15

Valtosca, 100% Syrah produced under the DO Jumilla by Bodega Casa Castillo, a pre-fermentation maceration to cold takes place during five days in underground wineries, making the end of alcoholic fermentation in new French oak barrels of 500 liters capacity , there performed the "batonage" until the end of malolactic fermentation. His later it aged in new French oak barrels, and the barrel aging period depends on the year, and this period of a minimum of nine months. To make the bottled unfiltered.

Wine pronounced intense cherry color with lively purple edge.
Toasted and mineral aromas, hints of jam, rich in fruit and mature expression.
The palate is powerful show with very ripe tannins, candied black fruit, earthy touches, minerals and complex.

Probably one of the best Syrah and desired to be found.

In 1941, that's when Don Jose Sanchez-Castillo House Cerezo acquires property for the use of rosemary bush. On the farm was locked cellar built by the French in 1870. It is in 1985 when the second generation of the family (Nemesio and his son Jose Maria Vicente) start a new project with the restructuring of vineyards and the introduction of new varieties. In 1991 the winery building was renovated respecting the original structure and the first preparation is carried out our first wine market in 1993 as "Casa Castillo Crianza 1991". Today José María Vicente is at the forefront of the wine estate Casa Castillo. The wine estate Casa Castillo is located in the highlands of Jumilla. Their lands occupy the shade of the Sierra del Molar on steep slopes rising to 760 meters above the sea level. The farm is a total area of ​​402 hectares, of which only 174 hectares devoted to vineyards, the rest goes to the cultivation of almonds, olives and pine forest and conservation. The local variety Monastrell, occupies much of the vineyard followed by syrah, grenache and cabernet sauvignon. Viticultural Property Casa Castillo aims to produce wines with personality, taste and own character of each plot.

                                               

Valtosca, 100% Syrah elaborado bajo la D.O Jumilla por Bodega Casa Castillo, se realiza una maceración previa a la fermentación en frío durante 5 días en lagares subterráneos, efectuando el final de la fermentación alcohólica en barricas nuevas de roble francés de 500 litros de capacidad, allí realizan elbatonagehasta la finalización de la fermentación maloláctica. Su posterior crianza se realiza en barricas nuevas de roble francés, y el periodo de crianza en barrica depende de la añada, siendo este periodo de un mínimo de nueve meses. Para realizar el embotellado sin filtrar.

Vino de pronunciado color cereza intenso con borde violáceo muy vivo.
De aromas tostados y minerales, notas de confitura, rico en expresión frutal y maduro.
En boca se muestra potente con taninos muy maduros, fruta negra confitada, toques terrosos, minerales y complejo.

Probablemente unos de los mejores y deseados Syrah que se pueden encontrar.

En el año 1941, es cuando Don José Sánchez-Cerezo adquiere la finca Casa Castillo para la explotación de romero del monte. En la finca se hallaba enclavada una bodega construida por los franceses en el año 1870. Es en 1985 cuando la segunda generación de la familia (Nemesio y su hijo José Mª Vicente) comienzan un nuevo proyecto con la reestructuración del viñedo y la introducción de nuevas variedades. En 1991 se reforma el edificio de la bodega respetando la estructura original y se realiza la primera elaboración, saliendo al mercado nuestro primer vino en 1993 como "Casa Castillo Crianza 1991". En la actualidad José Mª Vicente se halla al frente de La Propiedad Vitícola Casa Castillo. La propiedad Vitícola Casa Castillo se encuentra en el altiplano de Jumilla. Sus tierras ocupan la umbría de la Sierra del Molar alzándose en empinadas laderas hasta los 760 metros de altitud sobre el nivel del mar. La finca supone una superficie total de 402 hectáreas de las cuales únicamente se dedican al viñedo 174 hectáreas, el resto se destina al cultivo de almendros, olivos y a la conservación de monte y pinar. La variedad autóctona monastrell, ocupa gran parte del viñedo seguida de syrah, garnacha y cabernet sauvignon. La Propiedad Vitícola Casa Castillo tiene como fin producir vinos con personalidad, sabor y carácter propios de cada parcela. 










El Diario de Juno 
Work Team

You Might Also Like

0 comentarios

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images