The City of the Dragon

23.8.15



Today we approach one of the cities in Poland: Krakow. 

Krakow thanks to its unique architecture, fascinating history, food and culture is one of the most modern and cosmopolitan cities of Europe.



The old part of the city still preserves beautiful buildings in Gothic and Baroque style, thanks to it was declared World Heritage by UNESCO. Krakow's cuisine offer, is one of the most varied and excellent of the old Europe, you could find itin traditional places such as taverns and restaurants Jews. Traditional recipes are the pierogi, stuffed meat pies, sauerkraut and mushrooms, ricotta and other accompaniments. You will also find the bigos, a stew whose duration to consume it,s may be three days, consisting in a mix of meat, bacon, cabbage, onion and cumin. The food is complemented by the lovely and authentic Polish beer. Also tourists can find in their walks at street level, the famous street stalls offering bagels, the famous pretzel and hot bread with cheese and other ingredients.

The name of this wonderful city comes from Krakus, founder and governor, the ancient legend of this character, Krakus, told that he built the town above a cave occupied by a fierce dragon.

That is the reason why some people named Krakow, "The Dragon's City"

                                                                 

Hoy queremos acercarte una de las ciudades de Polonia: Cracovia.
Cracovia gracias a su peculiar arquitectura, apasionante historia, gastronomía y cultura es una de las ciudades más moderna y cosmopolita de Europa. La tercera ciudad más grande de Polonia y una de las más visitadas por los turistas de todo mundo.

El casco antiguo de la ciudad conserva aún bellas construcciones de estilo gótico y barroco, gracias a las cuales fue declarada patrimonio de la humanidad por la UNESCO. La gastronomía que ofrece Cracovia es una de las más variadas y excelentes de la antigua Europa y se encuentra en lugares tradicionales como pueden ser las tabernas y los restaurantes judíos. Las recetas más tradicionales son los pierogi, empanadas rellenas de carne, col fermentada y setas, requesón y otros acompañamientos. También encontrareis el bigos, un guiso cuya duración puede ser de tres días, compuesto a base de carne, tocino, col, cebolla y comino. La comida se complementa con la buenísima y auténtica cerveza polaca. También los turistas pueden en sus paseos encontrar de comer algo rápido a pie de calle, de ahí los famosos puestos callejeros que ofrecen rosquillas de pan, las famosas pretzel y panes calientes con queso y otro ingrediente.

El nombre de esta maravillosa ciudad procede de Krakus, fundador y gobernante. Sobre la figura de Krakus existe una antigua leyenda que cuenta como el líder y fundador construyó la ciudad encima de una cueva ocupada por un feroz dragón.

Por eso algunos la llaman Cracovia -"La ciudad del Dragón "




El Diario de Juno
Work Team

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