La mala
1.10.15
Atauta
Valley is a place of wine long history in Soria, almost at the eastern boundary
of the Ribera del Duero. There is born "La Mala", 100%
Tinto Fino 18 months in barrels of French oak
Deep
cherry color. Aroma of ripe, intense fruit, a wine that removes the "feel of ourselves"
whose nose jumps outside of the glass, violets, spicy black,
tempting and telluric oak, with hints of soil, and an Atlantic character mixed
with Mediterranean herbs has a medium-bodied palate with great freshness,
acidity and long, pure flavors that are outlined in the mouth for a long time,
ending very spicy and earthy, almost saline.
Ribera
de Duero wine to consume now to 2020.
The Dominio de Atauta Winery is built in four heights on
rock and completely in severity (to avoid unnecessary pumping) in a side of the
valley, surrounded by vineyards, 7 km south of the town of San Esteban de
Gormaz, through which the Duero. One of the peculiarities of Atauta, is the
altitude at which the vineyard is between 950 and 1000 meters above sea level,
giving it a slower ripening of the grapes. It is harvested by hand and every
grape enters the top floor from where it falls to deposits located on the next
level.
El Valle de Atauta, es un paraje de
larga historia vinícola en Soria, casi en el límite
oriental de la Ribera del Duero. Allí nace "La
Mala" 100% Tinto Fino con 18 meses en barricas de roble francés
Color cereza intenso. Aroma de fruta
madura, intenso, un vino que quita los "sentios"cuya nariz salta del
vidrio, Violetas, especiado roble negro, tentadora y telúrico, con notas de suelo, y un carácter Atlántico
mezclado con hierbas mediterráneas Tiene un paladar de cuerpo medio con gran frescura, acidez y
largo y, sabores puros delineados que se quedan en la boca durante mucho
tiempo, que termina muy picante y terroso, casi salino.
Vino D.O Ribera de Duero para
consumir ahora hasta 2020.
La Bodega Dominio de Atauta está construida en cuatro alturas sobre roca y totalmente en gravedad
(para evitar bombeos innecesarios), en una ladera del valle, rodeada de viñas, a 7 km al sur del pueblo de San Esteban de Gormaz, por donde
discurre el Duero. Una de las singularidades de Atauta, es la altitud a la que
se encuentra el viñedo, entre 950 y 1000 metros sobre el nivel del mar, lo que le
proporciona una maduración más lenta de la uva. Se vendimia todo a mano y la uva entra por la
planta superior desde donde cae a los depósitos
ubicados en el siguiente nivel.
El Diario de Juno
Work Team
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