ADEGA DO MOUCHO

24.9.15


From Ribadavia (Orense) where treixadura grape is the queen, born "Adega do Moucho" by the hand of Jose Manuel Martinez Juste (winemaker) and Francisco Garcia Perez (winemaker), lovers of their land whose concern is reflected in the development of this wine, of which only 3,700 bottles are produced a luxury.

Made with 90% of treixadura grapes and 10% contributed by the albariño, loureira, godello and caiño varieties. 13.5% vol. under the O.D. Ribeiro.

The wine was cold macerated for 6 hours with 16 ° and performing fermentation aged in oak barrels Alier, Nevers and Hungarian for 8 months.

Lovely view with golden yellow hue and a half. Tear fine and dense. Unctuous stirring.

The nose is complex, clean and elegant, displaying notes of white fruit and yellow bone. Roasted subtle due to its aging in oak. Floral notes (chamomile) and elegant aromas of pastries and citrus notes.

In the mouth it is sweet, not cloying, very fresh, and nothing "simple", showing excellent acidity and smoothness. Fatty envelope, filling the mouth with sensations and well integrated wood work together the tasty sensations.

It is long and "addictive" an aftertaste where fruit and aging notes blend with subtle citrus and mineral showing an elegant bitter finish.

Really great wine that will surely improve in the bottle due to its good acidity and structure that will not be overlooked.

                                    

Desde Ribadavia (Orense) donde la uva treixadura es la reina, nace "Adega do Moucho" de la mano de José Manuel Martínez Juste (enólogo) y  Francisco García Pérez (bodeguero),amantes de su tierra cuya inquietud queda reflejada en la elaboración de este vino, del que sólo se producen 3.700 botellas, todo un lujo.

Elaborado con un 90% de uva treixadura y un 10% que aportan las variedades albariño, loureira, godello y caiño . 13,5% vol. bajo la D.O. Ribeiro.

El vino fue macerado en frío durante 6 horas, con fermentación a 16º y realizando una crianza en barricas de roble Alier, Nevers y Húngaro durante 8 meses.

Preciosa vista con tonalidad amarilla y medio dorado. Lágrima fina y densa. Untuoso en agitación.

En nariz se muestra complejo, limpio y elegante, desplegando notas de fruta blanca y amarilla de hueso. Sutiles tostados debido a su paso por barrica. Apuntes florales (camomila) y elegantes aromas de bollería y notas cítricas.

De boca se muestra goloso, no empalagoso, bastante fresco, y nada simple, mostrando una excelente acidez y untuosidad. Graso y envolvente, llenándote la boca de sensaciones y con un trabajo de madera bien integrado que conjunta las sensaciones gustosas.

Es largo y adictivocon una retronasal donde las notas de fruta y crianza se mezclan con sutiles cítricos y minerales mostrando un elegante amargor final.

Realmente un gran vino que seguramente mejorará en botella dada su buena acidez y estructura y que no habrá que perder de vista.




El Diario de Juno
Work Team

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